Nytt modernt kök står färdigt på Svegsmon

– Jag arbetar med kvalitet och helhetstänk i allt jag gör. Nu har vi egna köttdjur som vi lämnar i väg för slakt. Sen tar vi hand om köttet på Svegsmon, där vi har satt in en köttbullsmaskin som kan göra 8000 köttbullar eller 4000 biffar i timmen, säger Klaus Dudenhöfer. Foto: Henry Jonasson

Dela det här!

Köket på Svegsmon, där det i höstas upptäcktes ett antal brister, är nu färdigrenoverat. Det har även installerats ett antal nya maskiner som ska underlätta matlagningsprocessen och bevara kvalitén på maten. Samtidigt har personalen fått ergonomiskt anpassade arbetsytor. Kostchef Klaus Dudenhöfer är mycket nöjd med resultatet.

– Jag arbetar med kvalitet och helhetstänk i allt jag gör. Nu har vi egna köttdjur som vi lämnar i väg för slakt. Sen tar vi hand om köttet på Svegsmon, där vi har satt in en köttbullsmaskin som kan göra 8000 köttbullar eller 4000 biffar i timmen, säger Klaus Dudenhöfer. Vi har även investerat i en ny automatisk ugn, en förpackningsmaskin och slutligen en kyl-och frysmaskin. Detta, tillsammans med de nyrenoverade lokalerna, gör att köket på Svegsmon är riktigt riktigt bra.

Foto: Henry Jonasson

Dela det här!