Omstart för Storöns Folkpark

Dela det här!

img_6081.jpg
Peter Hurtig sekreterare, Jonas Westfält ordförande och Thomas Pedersen kassör är initiativtagare till att blåsa nytt liv Storöns Folkpark. Foto: Jan Svensson
När Svegs Folkets Hus förening gick i konkurs tidigare i somras så fanns förhoppningar om att Storöns Folkpark skulle gå att räddas undan konkursen. 

Parken hade en egen registrerad förening och den dåvarande Folkets Hus föreningen hade redan innan konkursen tagit beslut om att parken skulle drivas separat som ideell förening – utan någon som helst koppling till Folkets Hus.

Så blir det. Folkparken är räddad undan konkursen och igår hölls ett konstituerande möte där Jonas Westfält valdes som ordförande i styrelsen. Även svegsmusikerna Peter Hurtig och Thomas Pedersen blev invalda i den styrelse som redan nu har börjat planera folkparkens framtid.

– Storöns Folkpark har en otrolig potential så det känns både självklart och naturligt att hjälpa till att driva den vidare. Det är upp till oss svegsbor nu om vi ska ha kvar vår fina park, säger Thomas Pedersen och får medhåll av Peter Hurtig.

– Klart vi ska ha en levande folkpark, som drivs av svegsbor – för svegsbor samt alla andra som vill komma hit. Nu gäller det bara att hitta driftiga människor som vill hjälpa till med det här, säger Peter Hurtig och ordförande Jonas Westfält håller med.

– Jag kan bara instämma med Thomas och Peter. Vi kommer att göra vårt yttersta för att få snurr på parken igen, men det kommer att behövas hjälp från ideella krafter för att det ska vara möjligt, säger Westfält.

– Både privatpersoner och företag är varmt välkomna att hjälpa till på olika sätt för att få snurr på parken, säger Westfält avslutningsvis.

Initialt kommer föreningens arbete att innebära medlemsrekrytering samt att få med sig fler ideella krafter.

Är du intresserad av att hjälpa till? Kontakta föreningens ordförande Jonas Westfält, telnr 070-365 96 59, e-post jonas.w@telia.com.

Mer om Storöns Folkpark i Sveg.se-podden på fredag.

 

Bild 2

img_6103.jpg

Bildtext 2
I Storöns många lokaler döljer sig många gamla klenoder. Bland annat den här gamla jaktbalsskylten. Att hoppas på en jaktbal redan i år är dock inte rimligt. Foto: Thomas Pedersen

Dela det här!