Optimisterna håller igång men saknar körledare

Optimisternas första uppträdande utan körledare gjordes i måndags, då SPF Härjedalen hade månadsmöte. Man passade även på att hålla en allsångsstund som uppskattades av de 96 deltagarna. Foto: Arne Hård

Dela det här!

Församlingarna i Härjedalen saknar just nu kyrkomusiker. Detta innebär att bland annat körerna i Härjedalen står utan körledare.

När det gäller SPF-kören Optimisterna har man samlats som man brukar på onsdagarna för att sjunga, trots att körledare saknas.

– Vi har Rolf Byqvist och Jan Olov Andersson som med sina gitarrer vägleder kören bland alla kluriga noter och harmonier, säger Arne Hård deltagare i Optimisterna.

Det första uppträdandet utan körledare gjordes i måndags, då SPF Härjedalen hade månadsmöte. Man passade även på att hålla en allsångsstund som uppskattades av de 96 deltagarna.

Kören Optimisterna har även funderingar på att anordna sångstund med fika tillsammans med Svegs församling. Tanken är att alla närvarande bildar en stor kör tillsammans med Optimisterna, om intresse finns från församlingen.

– Vi vill försöka så gott vi kan att på olika sätt hålla kören igång, i väntan på att vi får en kyrkomusiker som körledare, säger Arne Hård. Annars är risken stor att vi tappar körmedlemmar.

Dela det här!