Passa på att nominera din favoritföretagare till ”Årets företagare”

Foto: iStockphoto/shironosov

Dela det här!

Nu kan du vara med och nominera någon som du tycker förtjänar titeln Årets Företagare i Härjedalen. Det är Företagarna Härjedalen som nu vill uppmana alla att nominera sin favoritföretagare i kommunen.

– Vi ser gärna att det kommer in nomineringar från alla orter i kommunen, så att så många företag som möjligt som uppfyller kriterierna, är med i tävlingen, säger Cecilia Svensson från Företagarna Härjedalen.

Priset ska gå till en företagare vars företag har sitt säte i Härjedalens kommun och som är en förebild för andra. Kriterierna är gemensamma för lokal-, regional- och riksnivå.

För att kunna bli utsedd till Årets Företagare bedöms de nominerade utifrån ett antal olika kriterier inom olika områden.

Äga & Driva
Företagaren ska inneha ett betydande ägande av företaget. Man ska ha majoritetsägande. Det går bra med finansiärer om ägaren är näst största ägare. Eftersom utmärkelsen går till företagaren är det viktigt att personen i fråga är verksam i företaget. Det innebär att man ska ha företaget som sin huvudsakliga sysselsättning. Viktigt eftersom det är företagaren som är i fokus och därmed dennes inflytande och påverkan som ska belönas.

Ledare & Förebild
Företagaren ska genom gott ledarskap vara en god förebild och ambassadör för företagare. Exempel på det är att företagaren tar samhällsansvar och/eller deltar i lokalsamhället och/eller har påverkat politiken till godo för andra/företagare i regionen och/eller uppmuntrar mångfald.

Kreativitet & Innovation
Företagaren ska visa prov på att vara extra kreativ och företagsam på ett sätt som bör premieras. Exempel på det är att man gjort något nytt inom sin bransch, utvecklat en befintlig produkt och/eller banat väg för nya sätt med sitt företagande.

Lönsamhet & Tillväxt
Företagaren ska ha god lönsamhet. Med god lönsamhet avses att den är långsiktigt stabil eller att man har återinvesterat i företaget för fortsatt tillväxt. Företagets marginal ska jämföras med andra i samma bransch, inte med alla andra branscher.

Formellt krav
Företagaren ska inte ha några betalningsanmärkningar i närtid. Betalningsanmärkningen ska ställas i relation till verksamheten. Företagaren får inte nyligen vara dömd i domstol.

Hur gör man då för att nominera sin favoritföretagare?

– Man går in på foretagarna.se och söker på Härjedalen. Där finns ett formulär som man kan använda. Vill man hellre skicka ett mail kan man göra det till cecilia@svedabisveg.se. Senast den 20 juni behöver vi ha nomineringarna.

Dela det här!