Politiker besökte ungdomsgården

Full fart runt pingisbordet på ungdomsgården.

Dela det här!

Att ungdomar trivs och stannar kvar är avgörande för Härjedalens kommun. På torsdagskvällen besökte politiker ungdomsgården i Sveg för att prata med ungdomar om vad de tycker om att leva och bo i Härjedalen.

– För att unga ska stanna kvar är det viktigt att de känner sig sedda av lokala makthavare som lärare, föreningsföreträdare och politiker, säger Malin Elmerstig, projektledare för Framtidens position, tillväxt- och utvecklingsförvaltningen.

Mötet sker på ungdomarnas hemmaplan och på deras villkor.

– Vi varvar pingisspelande, kaffe och diskussioner om hur de tänker kring att stanna i Härjedalen. Det här är en dialog vi behöver ha, säger Malin Elmerstig.

Förhoppningen är att politikerna tittar in på sin lokala ungdomsgård då och då framöver.

– Ungdomar är den största grupp som flyttar från Härjedalen och samtidigt den allra sämsta att förlora; de behövs för kompetensförsörjning, har många skattebetalande år framför sig och är i reproduktiv ålder och kan skapa fler härjedalingar, säger Malin Elmerstig.

Hede ungdomsgård får besök 15 oktober 2019, Funäsdalen ungdomsgård 21 oktober 2019. Besöken i Ytterhogdal och Lillhärdal har inte fått något datum än.

Margareta Mahmoud Persson (KD), LG Nordlander (S) och Åke Remén (V) besökte under torsdagskvällen ungdomsgården i Sveg. Foto:

Margareta Mahmoud Persson (KD), LG Nordlander (S) och Åke Remén (V) besökte under torsdagskvällen ungdomsgården i Sveg.

 

Dela det här!

Latest posts by Redaktionen (see all)