Proos körde hem segern i Hälsingeserien – nu siktar han mot Supercupen

Rallyföraren Magnus Proos gjorde en stark debut som A-förare i helgens rallytävlingar i Ilsbo utanför Hudiksvall. Foto: Morgan Grip
Foto: Morgan Grip

Dela det här!

Svegs rallyess Magnus Proos körde den gångna helgen hem segern i Hälsingeserien som A-förare. En serie han tidigare vunnit som B-förare. På en regning bana i Ljusdal körde Magnus Proos, med sonen Malte i kartläsarstolen, hem både segern i sin klass och klassegern i den totala Hälsingeserien.

– Egentligen passar inte en sån här bana varken mig heller bilen, men med fyra poängs ledning innan tävlingen och när han som låg närmast efter mig skulle köra så kände jag mig tvingad att köra, och jag lyckades vinna min klass och Hälsingeserien totalt bland A-förare. det känns bra, säger Magnus Proos.

Nu väntar en höst där bilen skall ses över innan Proos i januari nästa år återigen ställer sig på startlinjen. Då handlar det om Supercupen och sex deltävlingar spridda över landet, varav den första körs i Tierp den 18 januari.

Dela det här!