Proos tog meriterande andraplats i back-SM

Det var en nöjd Magnus Proos som fick kliva upp på pallen igen i SM-sammanhang, det var ett tag sedan sist. Senaste gången var för drygt 25 år sedan, då i junior-SM i rally. Foto: Privat

Dela det här!

När de två första deltävlingarna i back-SM 2019 kördes i Lima den gångna helgen, knep rallyåkaren Magnus Proos en mycket meriterande andraplats, i söndagens deltävling.

Konkurrensen bland de cirka trettio startande är hård med många bra förare på startlinjen.

– Första deltävlingen gick så där. Jag tänkte att kommer jag topp tio får jag vara nöjd. Jag slutade på åttonde plats på lördagen, 15 hundradelar upp till sexan. Så det var en deltävling med mersmak, säger Magnus Proos.

På söndagen gick det ännu bättre. Det var en nöjd Magnus Proos som då fick kliva upp på pallen igen i SM-sammanhang, det var ett tag sedan sist. Senaste gången var för drygt 25 år sedan, då i junior-SM i rally. I back-SM är det debut för Proos, även om han känt på det lite grann för många år sedan.

– Ja, då klippte jag till med tredje bästa tid i första åket, sedan lyckades jag förbättra den tiden ytterligare samtidigt som han som låg tvåa gjorde ett misstag och jag lyckades ta andraplatsen. Det var riktigt roligt för det är stenhårt i toppen. De kör riktigt bra de som är med, säger Proos.

I och med helgens fina körning ligger Proos totalt på en tredjeplats efter de två första deltävlingarna. Back-SM körs i åtta deltävlingar i fyra sammandrag och Proos har planerat köra hela serien.

– Ja, det tänkte jag. Tävlingarna ligger ganska bra till i år från Sveg sett. Första nu då i Lima, andra i Färila, tredje i Bydalen och det sista sammandraget körs i Ludvika, säger Proos.

Magnus Proos kör i klassen för rallybilar. En annan svegare som var i farten i samma tävling, men i rallycrossklassen var Ola Thyllman. Bland tolv startande i Lima slutade Thyllman på sjunde- och niondeplats i helgens deltävlingar.

– Jag är nöjd med körningen. Jag gjorde så gott jag kunde, men tyvärr håller inte materialet konkurrensmässigt, säger Ola Thyllman, som även han kommer att köra alla åtta deltävlingar. Thyllman ligger på åttondeplats totalt efter två deltävlingar.

Vill du se duon i back-SM så har du chansen om en dryg vecka, den 8-9 juni, då deltävling tre och fyra körs inte allt för långt från Sveg, i Föne i Färila.

– Jag är nöjd med körningen. Jag gjorde så gott jag kunde, men tyvärr håller inte materialet konkurrensmässigt, säger Ola Thyllman. Thyllman ligger på åttondeplats totalt efter helgens två deltävlingar. Foto: Privat

– Jag är nöjd med körningen. Jag gjorde så gott jag kunde, men tyvärr håller inte materialet konkurrensmässigt, säger Ola Thyllman. Thyllman ligger på åttondeplats totalt efter helgens två deltävlingar. Foto: Privat

Dela det här!