Rally och folkrace huvudgrenar för ny bilsportförening

Kaga Jonsson, Peter Schylberg och Mikael Larsson, delar av styrelsen i nybildade Härjedalens Motorsällskap. Foto: Morgan Grip

Dela det här!

Artikeln innehåller annonser och annonslänkar

Härjedalen har i dagarna fått en ny motorförening. Härjedalens Motorsällskap är klubben för bilsport där rally och folkrace kommer att vara huvudgrenarna.

– Mycket av verksamheten kommer vi att hålla till med ute på Trötänga  i Herrö. Vi tror att det kan vara en lämplig sträcka som vi kan klara av med dagens krav på tävlingsledning och funktionärer, säger ordförande Mikael Larsson.

Just nu är man i startgroparna men i de framtida planerna finns förhoppningar om att ordna ett par sprint-tävlingar om år, en sommar och en vintertävling. Förutom det kommer man även att anordna rally för allmänheten där vem som helst kan prova på att köra.

Den närmaste tiden kommer man att lägga mycket av engagemanget på att skaffa de utbildningar och licenser som krävs för att kunna arrangera tävlingar. Utifrån det jobbar man sig sedan framåt och hoppas förstås att det finns ett stort intresse och att många vill bli medlem i Härjedalens Motorsällskap.

Kontakta ordförande Mikael Larsson på 070-280 59 83 om du vill veta mer om den nystartade föreningen.

ANNONS:Dela det här!