Rallyteam slipade formen på Trötänga

John Vesterström och Thomas Jansson från Trötänga Event arrangerar rallycampen tillsammans med Härjedalens Motorsällskap. Foto: Morgan Grip
John Vesterström och Thomas Jansson från Trötänga Event arrangerar rallycampen tillsammans med Härjedalens Motorsällskap. Foto: Morgan Grip

Dela det här!

Under den gångna helgen har det gasats friskt på Trötänga utanför Herrö. Rallyteam från stora delar av landet har funnits på plats för träning och tester av material.

– Vi har haft nästan trettio team här totalt under helgen. Många från Uppland i år, jag tror det var tolv team därifrån, berättar Thomas Jansson, Trötänga Event.

– Extra kul i år var att det var SM-åkare med, både Emil Karlsson och Oskar Sundell har varit här. Vi har också haft många ungdomar här, bland andra fyra JSM-åkare som jag tror alla kommer att vara med och slåss om JSM-segern i år, säger Thomas Jansson.

Problem med bilarna gjorde att flera hemmaåkare inte kunde delta. Några som kom till start var Magnus Proos, Malte Proos och Ebba Proos.

– Jag har inte kört så mycket, skruvat i stort sett dygnen runt de senaste dagarna. Jag skulle behövt köra lite mer. Men annars fina förhållanden och teamen som körde var nöjda med helgen, säger Magnus Proos.

– Peter Schylberg hade tyvärr haveri. Tappade oljetrycket första dagen. Ola Thyllman hade motorras redan i torsdag. Det var tråkigt, men det är så i den här sporten, säger Thomas Jansson.

Rallycampen är ett samarrangemang mellan Trötänga Event och Härjedalens Motorsällskap. Nästa arrangemang på Trötänga är deltävling två i Hälsingeserien, Trötängasprinten. Lördag 1 februari är datumet som gäller för alla rallyintresserade att ta sig ut till Trötänga utanför Herrö för att se den.

MISSA INTE!

Foto: Morgan Grip
Foto och redigering: Morgan Grip

Dela det här!