Restaurang Ljusnan på Bäckedals folkhögskola är invigd

Elise Ryder Wikén, ordförande i regionala utvecklingsnämnden samt styrelseordförande för Bäckedals och Birkas folkhögskolor, fick äran att avtäcka skylten ovanför entrén till restaurangen. Skolans rektor Magnus Arreflod till vänster i bild. Foto: Morgan Grip

Dela det här!

Bäckedals folkhögskola har under hösten arbetat intensivt med att utveckla sin kostverksamhet med fokus på hållbarhet, ökad kvalitet och delaktighet.

Skolan har genomfört en KRAV-certifiering, rekryterat ny kompetens och fortbildat kostpersonal. Bäckedal är i dag det första köket med offentlig huvudman som KRAV-certifierats i länet.

Restaurang Ljusnan

Skolans kostverksamhet har också fått en egen profilering som restaurang istället för som tidigare “matsalen”. En namntävling resulterade i onsdagens invigning av Restaurang Ljusnan.

Elise Ryder Wikén, ordförande i regionala utvecklingsnämnden samt styrelseordförande för Bäckedals och Birkas folkhögskolor, fick äran att avtäcka skylten ovanför entrén till restaurangen:

– Det ni har gjort här på Bäckedal är fantastiskt. Ni har inte bara jobbat med hållbarhet utifrån matsvinn, CO2-mätning, kravcertifiering och att försöka köpa grönsaker och rotfrukter kopplat till säsong och dessutom försöka lokalt, och går inte det regionalt, utan ni har ju även jobbat med delaktighet, dels med menyerna, men även med namntävlingen av den här restaurangen. Dessutom så har ni också jobbat med kompetens, och det är minst lika viktigt, säger hon.

– Nästa steg i det här utvecklingsarbetet som vi har startat det är att knyta kulturevenemang till verksamheten. Min förhoppning är då att vi i framtiden kan erbjuda sopplunch med föreläsning, eller middag med ett musikarrangemang, säger Magnus Arreflod, rektor på Bäckedals folkhögskola.

Bäckedal är i dag det första köket med offentlig huvudman som KRAV-certifierats i länet. Foto: Morgan Grip

Dela det här!