Samarbete i rockmusikens tecken

Foto av författare

Morgan Grip

rock.jpeg
”När rocken kom till Sveg – skyltar” sätts upp på välkomstskyltarna in mot Sveg.

Under våren har en arbetsgrupp bestående av representanter från kommunen samt från det lokala närings- och föreningslivet arbetat för att på olika sätt utveckla Svegs profil som en rockbygd. Gruppen är ett resultat av det tidigare leaderprojektet ”När rocken kom till Sveg” som slutfördes i början av året och som då bidragit med såväl scenshow, bok, cd-skiva samt en dokumentär som sändes på SVT inför över 1 miljon tittare!

Arbetsgruppen, som samordnas av kommunen, har fram till dags datum diskuterat hur man bör arbeta för att utöka antalet replokaler i Sveg samt hur man får fler att bli involverade och engagerade i de aktiviteter och evenemang som kommer att beröra rocktemat i år och kommande år. 

– Men det viktigast har dock visat sig vara att gruppen har fått möjlighet att träffas och få ta del av varandras information. I en befolkningsmässigt liten kommun är det viktigt att skapa förutsättningar för samarbete om vi vill åstadkomma resultat, menar Martin Södergårds som varit samordnare för gruppen.

Gruppen har, utöver det långsiktiga perspektivet, även lyckats uppnå ett antal konkreta resultat redan nu. Bland annat har dialogen mellan kommunen och Svegs Folkets hus föreningen resulterat i att ”När rocken kom till Sveg utställningen” i Folkets hus numera har kostnadsfritt inträde samt att öppettiderna till denna kommer att utökas under de turisttäta sommarmånaderna. Dessutom har gruppen, tack vare det lokala närings- och föreningslivets engagemang, funnit finansiering till att bekosta ett antal ”När rocken kom till Sveg – skyltar” som inför midsommarhelgen sattes upp på välkomstskyltarna in mot Sveg.

Sveg står alltså rustat inför en sommar i musikens tecken där bland annat Björnfesten på Storön samt Spelmansstämma och Logrock på Gammelgården står på agendan!

Kommunen meddelar också utökade öppettider till utställningen "När rocken kom till Sveg" i Folkets Hus:

Månd-Fred 8.30 – 16.30
Lörd: 11.30 – 15.30
Sönd: Stängt

Tiderna gäller tills vidare. Gratis entré!

Prenumerera på min YouTubekanal

Morgan Grip – I kameralinsen med Härjedalen som utgångspunkt. Det är självklart helt gratis!