Särskilda boenden ställs om till lägenhetsboenden

Arkivbild. Foto: Morgan Grip
Arkivbild. Foto: Morgan Grip

Dela det här!

Senioren i Sveg och Mobacka i Lillhärdal håller nu på att ställas om från särskilda boenden till lägenhetsboenden. Detta enligt beslut som tagits i Kommunfullmäktige. Även Fjällglimten i Vemdalen håller på att ställas om till lägenhetsboende.

Omställningen innebär att de som flyttat in efter beslutet har ett vanligt hyreskontrakt med Härjegårdar och vid behov beviljad hjälp från hemtjänsten. De som sedan tidigare bor där och är beviljade särskilt boende har fortfarande den insatsen kvar och kommer att utföras av samma personalgrupp som tidigare.

Kommunstyrelsen har beslutat om en kostorganisation som är inriktad på tillagning och distribution av mat. I den nya organisationen ingår inte längre bemanning av mottagningsköken på de boenden som nu är under omställning.

För kunder inom hemtjänsten innebär detta att maten beställs och distribueras i form av matlådor via hemtjänstens personal. För de som är beviljade särskilt boende kommer gemensamma måltider att serveras av personalen på boendet.

Detta uppger kommunen på sin hemsida där man även tillägger att det, som ofta vid förändringsarbeten, är svårt att undvika att det upplevs stökigt i omställningen men att man gör vad man kan för att det ska gå så smidigt som möjligt.

Dela det här!