Skidskyttar från Härjedalens gymnasium på träningsläger i Nya Zeeland

Dela det här!

bild.jpg
Foto: Privat
De tre skidskytteungdomarna Linn Kvarnström, Hanna Carlström och Sara Östling från Sveg är just nu ute på äventyr på andra sidan jorden. Under tre veckor är de i Nya Zeeland på träningsläger tillsammans med tre ungdomar från Hälsingland, även de elever på skidskyttegymnasiet i Sveg, med sig har de även sin tränare, Erik Albinder.

Efter den långa resan till Queenstown håller de nu på att jobba sig in i de olika träningspassen, vilket inte är så lätt på den höga höjd de befinner sig på. Snön verkar ha hittat till Nya Zeeland och sällskapet njuter av fina skidspår på Snow Farm, skidanläggningen där de kommer att spendera många timmars träning. 

Det är med hjälp av bidrag från Svenska skidskytteförbundet, Härjedalens kommun, IBU (International Biathlon Union), SFU (Svegs Företags- och Utvecklingsförening) samt stöd från föräldrar och släktingar som träningslägret är möjligt att genomföra.

Skidskyttegymnasiet har sedan några år tillbaka ett samarbete med skidskytteförbunden i både Nya Zeeland och Australien och i vintras hade Sveg besök av nöjda ungdomar från båda länderna.

Följ deras äventyr här

Dela det här!