Skybar och whiskylager på toppen av Hovärken

Dela det här!

fi8olxfuyo4k9yxlt5eg.jpg
Foto: Pressbild/Montage
På toppen av Hovärken i Lofsdalen påbörjas nu bygget av Europas högst belägna whiskylager kombinerat med Skybar.

Bygget är ett samarbete mellan Lofsdalens fjällanläggningar AB och whiskytillverkaren Mackmyra​, om allt går enligt planerna kommer skybaren på fjället Hovärkens topp i Lofsdalen att invigas till jul. 

Genom en vandringsled upp till toppen når man skybaren och Europas högsta belägna whiskylager, 1 125 meter över havet. Från toppen har man en vidunderlig utsikt över norska fjäll, nationalparken Sånfjället och det svenska högfjället Helags.

Skybaren kommer att bli en plats för upplevelser, whisky och natur. En plats för fatägarna att provsmaka sin personliga whisky på men även för konferenser och event utöver det vanliga. Förutom konferensanläggningen på övervåningen kommer undervåningen användas till att lagra Mackmyra whisky.

– Lofsdalen har en perfekt fjälltopp och när de presenterade idén för oss att de ville bygga ett whiskylager där var den för bra för att kunna släppa, säger Magnus Dandanell VD och grundare till Mackmyra i ett pressmeddelande.

– Vi har naturupplevelser med skidor på vintern och downhillcykling på sommaren. Denna spektakulära byggnad blir ett utmärkt komplement året runt till Lofsdalens upplevelser, säger Ola Andersson, VD Lofsdalens Fjällanläggningar AB.

Dela det här!

Annonser