Snittar och bubbel när Mats Haldosén bjöd in till boksläpp

Dela det här!

20151127-img_9104.jpg
Svegsförfattaren Mats Haldosén har jobbat med sin bok i över tre år. Foto: Morgan Grip
Efter över tre års arbete och ytterligare flera år av insamlande av material var det idag boksläpp för Mats Haldoséns bok om Svegs länslasarett, sjukhus och vårdcentral. Boken har fått titeln ”Härjedalingarna, sjukvården och hälsoarbetet” och idén till att skriva boken är Haldoséns egen.

– Jag har alltid varit intresserad och haft ett stort hjärta för sjuk- och hälsovård. Jag har inte kunnat sluta beundra personalen i sjukvården i Härjedalen som under årens lopp inte gett upp trots decennier av nedskärningar, motgångar och besvikelser, skriver Haldosén i sitt företal till boken.

Boken innehåller berättelser om livsöden, berättade av både personal samt vårdtagare, samt 160-talet bilder.

– Min strävan har varit att ha med så många yrkesgrupper som möjligt från sjukvården. Alltifrån vaktmästare, vårdbiträden och även sjukvårdspolitikerna. Boken innehåller ett brett spektra av både människor och händelser, säger Haldosén om sin bok.

En som länge sett fram emot att den här boken ska komma ut är Göran Påhlson och han var snabbt framme och köpte ett exemplar.

– Det här har jag sett fram emot en längre tid. Jag tycker att Mats är duktig på att skriva, tur att det är någon som tar tillvara på historien. Jag har alla hans böcker, säger Göran Påhlson innan han nöjt smiter iväg med boken under armen.

Härjedalens kulturchef Patrik Byström inledningstalade och kallade boken fyndigt för ”Sjukt bra!” och trubaduren Stefan Ström spelade finstämda visor med anknytning till landskapet för de cirka 25 speciellt inbjudna gäster som fick ta del av försläppet i Mankellrummet i Svegs bibiliotek under fredagsförmiddagen. I eftermiddag blir det officiellt släpp på Svegs Foto & Fritid där författaren själv finns på plats för signering.

Mats Haldosén var gäst i Sveg.se-podden i oktober, bland annat med anledning av hans bok och här nedan kan ni höra det avsnittet igen.

Bild 2

20151127-img_9056.jpg

Bild 3

20151127-img_9066.jpg

Bild 4

20151127-img_9053.jpg

Bild 5

20151127-img_9044.jpg

Bildtext 2
Kulturchef Patrik Byström talade inledningsvis och kallade boken fyndigt för “Sjukt bra!”. Foto: Morgan Grip
Bildtext 3
Trubaduren Stefan Ström bjöd på några finstämda visor. Foto: Morgan Grip
Bildtext 4
Dryga 20-talet speciellt inbjudna gäster fanns på plats vid försläppet i Mankellrummet i Svegs bibliotek. Foto: Morgan Grip
Bildtext 5
Snittar och bubbel. Foto: Morgan Grip
Videotext
Sveg.se-TV: Trubaduren Stefan Ström spelade finstämda visor under boksläppet. Foto och redigering: Morgan Grip

Dela det här!