SnowMeet skall sätta Sveg på skoterkartan

Dela det här!img_0136.jpg
Niklas Ohlson, destinationschef på Destination Sveg, Sebastian Hedin, ordförande i HAK samt initiativtagaren Mathias Wiberg. Foto: Destination Sveg
Sveg samlar det bästa vintern har att erbjuda under en fullspäckad lördag i slutet av februari. Tillsammans med lokala samarbetspartners dukar Härjedalens Automobilklubb (HAK), Backcountry Events (BCE) och Destination Sveg upp en rad aktiviteter – allt under namnet SnowMeet Sveg.

Snow Meet Sveg går av stapeln lördagen den 25 februari 2017 och kommer att innehålla något för alla. Det blir stadioncrosstävling, utomhusmässa och vintermarknad mitt i Sveg. Dessutom planeras skidsprint i crossbanan. Många lokala aktörer deltar på olika sätt och arrangörerna ser fram emot en dag där människor i olika åldrar möts och delar erfarenheter och upplevelser med vinter och skoter som gemensamma nämnare.

– Under planeringsfasen har det visats stort intresse från lokala aktörer, vilket är hur kul som helst. Upplägget med starka arrangörer som HAK och BCE i allians med Destination Sveg är något som gör att vi kommer få till ett omfattande evenemang med fokus på snö och vinter. Möjligheterna med SnowMeet Sveg känns oändliga men samtidigt är det viktigt att vi arrangera något där vi känner att vi kan växa långsiktigt, säger Niklas Ohlson, destinationschef på Destination Sveg.

Stadioncross mitt i Sveg är något som man inom HAK länge drömt om och nu planerar för att förverkliga.

– Med det helhetskoncept som SnowMeet Sveg utgör kommer stadioncross mitt i Sveg äntligen till sin rätt och vi kommer att jobba hårt för att få till en förstklassig tävling med elitåkare, berättar Sebastian Hedin från Härjedalens Automobilklubb.

Initiativtagaren till evenemanget, Mathias Wiberg, Backcountry Events, lyfter varför man valt just Sveg som bas för evenemanget:

– Målet är att återigen få Sveg på skoterkartan, vi kommer denna helg att "damma" av en eventform, Ledåkning. Vi kommer att köra guidade turer under lördagen där man har möjlighet att testa på körning i olika grupper, allt från touring, sport och enduro turer. Vi hoppas och tror att tajmingen med sportloven ska generera ännu fler besökare till vårt evenemang, att vi blir det naturliga stoppet på väg till nästa vinterupplevelse. Detta medför att vi kommer lägga stort fokus på att få logistiken mellan alla delar av SnowMeet Sveg att fungera på ett bra sätt.

Dela det här!