Sommar, strålande sol och Björnfest

Dela det här!

img_1884.jpg
Inget annat än världsklass när LaGaylia Frazier äntrade scenen på Björnfesten i lördags. Foto: Morgan Grip
Första helgen i juli har passerat och det är dags att summera årets Björnfest. När vi besökte järngänget på Storön i söndags vid lunchtid var städandet efter festligheterna i full gång och festgeneral Arne Duberg kunde sammanfatta en helg fylld av hög och god stämning.

– Vi hade en ganska trög start i torsdags men sen ökade vi eftersom, säger Arne. Visst är det lite tråkigt att folk i allmänhet väljer att komma till festområdet allt för sent, de går verkligen miste om de musikupplevelser som erbjuds.

Lördagens framträdande av LaGaylia Frazier var minst sagt storartat i sig. En världsartist stod på scenen på Storöns Folkpark och bjöd på ett helt pärlband av gamla godingar i bästa soul-discomanér och det var inget annat än världsklass rakt igenom. Broberg Band stod på bästa sätt för ackompanjemanget.

– LaGaylia bjöd verkligen på sig själv, säger Arne. När hon hörde att det spelades i öltältet senare på natten var hon genast där och drog av några låtar till. Helt makalöst vilket drag det blev.

Ingen Björnfest utan företagskampen där sex fyramannalag gjorde upp i olika kluriga grenar. Det avslutande kanotracet hade i år ett annorlunda upplägg där alla fyra lagmedlemmar paddlade tillsammans istället för två åt gången. Enligt reglerna skulle var och en vid något tillfälle stå för paddlingen, vilket gav många spännande och kritiska moment där besättningen skulle byta plats med varandra.

Vann gjorde AJ:s lag blå följd av Nilsvallens Entreprenad på andra plats och Statoil på en tredje.

Arrangörsstaben med Arne Duberg i spetsen har redan tidigare flaggat för att man vill växla in andra på det tyngre arbetet med festligheterna och bollen ligger nu hos styrelsen i Svegs Alpina om Björnfesten kommer att leva vidare.

– Det här får bli sista året för min del, säger Arne. Jag kan finnas med och ge goda råd, men nu är det dags för yngre förmågor att axla ansvaret. Jag hoppas att det blir Björnfest nästa år, men då ska jag sitta på andra sidan av baren, skrattar han.

Bild 2

img_1629.jpg

Bild 3

img_1568.jpg

Bild 4

img_1542.jpg

Bildtext 2
Årets segrare i Företagsfejden, AJ:s lag blå. Längst upp från vänster Emil Gustafsson, Martin Samuelsson, Fredrik Indgjerd och Ulrika Sydberg. Foto: Morgan Grip
Bildtext 3
Fredagens scenframträdande stod Svenne Rubins för. Foto: Morgan Grip
Bildtext 4
Konferencier under helgen var allas vår egen Thomas Hedengran. Foto: Morgan Grip

Dela det här!