Språk- och trivselcafé ett omtyckt sätt att umgås

Tomtegröt stod på bordet när det hölls julavslutning på Språk- och trivselcaféet på Församlingshemmet i Sveg. Foto: Morgan Grip
Tomtegröt och julmust stod på bordet när det hölls julavslutning på Språk- och trivselcaféet på Församlingshemmet i Sveg. Foto: Morgan Grip

Dela det här!Varannan måndag under hösten har det ordnats språk- och trivselcafé på Församlingshemmet i Sveg. Det är flera aktörer tillsammans som gör detta möjligt och det är ett uppskattat sätt att umgås, hitta nya bekantskaper och knyta kontakter.

– Hit kommer både barn och vuxna och vi brukar hitta på olika saker, det ena brukar liksom göra det andra från gång till gång, säger Anna Westling som är en av volontärerna från kyrkan.

Förutom kyrkan är det även Röda korset, Rädda Barnen och ABF Härjedalen som tillsammans driver caféet. I måndagskväll hade man stor julavslutning med tomtegröt och julmusik med Trana och Benghan på scenen och stämningen var på topp med mycket glädje och varma kramar.

– Vi har alla behov av mötesplatser och språk- och trivselcaféet är en sådan mötesplats som är öppen för alla i alla åldrar. Caféet blir vad vi alla gör det till och förhoppningsvis blir det ringar på vattnet av att människor möts här, säger Lena Bäckelin som är ombud för ABF Härjedalen. Det kan leda till kulturmöten, erfarenhetsutbyten och informell utbildning och folkbildning, menar hon.

Framgångsreceptet har man hittat i att olika föreningar och organisationer hjälps åt. Det skapar mer energi och gör att fler vill engagera sig.

Drygt 50 personer passade på att besöka caféet innan juluppehållet. Efter helgerna öppnar man som vanligt igen.

Mohammed och Osama var ett par av alla barn som hade roligt i lekrummet. Foto: Morgan Grip

Mohammed och Osama var ett par av alla barn som hade roligt i lekrummet. där det var full fart. Foto: Morgan Grip

Trana och Benghan underhöll med fina jullåtar under kvällen. Foto: Morgan Grip

Trana och Benghan underhöll med fina jullåtar under kvällen. Foto: Morgan Grip

 

 

Dela det här!