Sprit och skoteråkning för tusentals kronor i representationskostnader

– Så här får det inte gå till. Oftast sköts det bra, men jag tror att vi kan bli tydligare med tydligare riktlinjer, säger kommunstyrelsens ordförande Anders Häggkvist (C) till sveg.se. Foto: Morgan Grip
Foto av författare

Morgan Grip

Whiskeydrickande, skoterkörning och aktiviteter med renar. Det ingick i en av kommunens avdelningars personalträff 2016, där slutnotan gick på över 60 000 kronor, enligt en granskning av representationskostnaderna inom Härjedalens kommun som gjorts av SVT Jämtland.

SVT:s granskning visar på fler tveksamma konferenser men den faktura som väcker flest frågetecken från förra året gäller en personalträff i Lofsdalen 16-17 mars 2016.

Enligt SVT Jämtland framgår det inte av fakturan om det förekommit något mer arbetsmässigt – eller kursliknande – inslag. Inte heller vilka som deltog.

– På sätt och vis är det bra att det kommer fram saker som vi måste ändra på. Vi kommer att ta fram nya riktlinjer när det gäller till exempel representation, säger kommunstyrelsens ordförande Anders Häggkvist (C) till sveg.se.

– Så här får det inte gå till. Oftast sköts det bra, men jag tror att vi kan bli tydligare med tydligare riktlinjer, säger Häggkvist.

Enligt SVT Jämtland hade samma avdelning 2015 en personalträff med provsmakning av öl. Det uppdagades dock av revisorerna och kostnaderna för alkoholen fick betalas tillbaka. Något som enligt uppgifter till sveg.se också kommer att bli fallet även den här gången.

Se SVT:s granskning: Sprit och skoterkörning – vidlyftig representation i Härjedalen

Prenumerera på min YouTubekanal

Morgan Grip – I kameralinsen med Härjedalen som utgångspunkt. Det är självklart helt gratis!