Stämningsfull Julnattsmässa i Svegs Kyrka

Foto av författare

Jessica Grip

DSC_6500_kopia.jpg

Klockorna ringde in till stämningsfull Julnattsmässa i en välfylld kyrka. Total tystnad och spänd förväntan fyllde luften strax innan Martin Isaksson inledde med Adams Julsång på sin trumpet, tillsammmans med Bengt Isaksson på orgel. Mycket vackert.

Diakon Roger Ideborg hälsade välkommen med några väl valda och tänkvärda ord som han avslutade med meningen "En natt som förvandlar mitt liv".

Diakoniassistent Helena Syk läste några rader ur det Gamla Testamentet och Erik Flodbergs predikan handlade denna afton om hopp, framtid, förändring och ljus, att vi samlas i budskapet om kraft och möjlighet och inte bara för att minnas det historiska som har hänt. 

Däremellan sjöngs en rad välkända psalmer och Svegs körsällskap under ledning av Else-Marie Isaksson bjöd på vacker sång ackompanjerad av tidigare nämda Martin och Bengt Isaksson, samt Eva Regnander på flöjt.

Kollekten denna kväll liksom vid all annan sammankomst i kyrkorna under denna julen gick till Svenska Kyrkans internationella arbete och barnhemmet i Ghana.

Foto: Morgan Grip

Bildspecial

DSC_6485_kopia.jpg

Bildspecial

DSC_6492_kopia.jpg

Bildspecial

DSC_6505_kopia.jpg

Prenumerera på min YouTubekanal

Morgan Grip – I kameralinsen med Härjedalen som utgångspunkt. Det är självklart helt gratis!