Starka resultat av Schylberg och Proos i Limas klassiska vinterrally

Håkan Eriksson och Peter Schylberg, Härjedalens MS, slutade på fjärdeplats i sin klass när LBC-Ruschen kördes i Lima den gångna helgen. Foto: Privat.

Dela det här!

Rallyförarna Peter Schylberg och Magnus Proos har under helgen varit i Lima i dalarna och kört LBC-Ruschen, som med närmare 140 startande är Sveriges största vintertävling. Både Schylberg och Proos lyckades riktigt bra. 

Peter Schylberg och Håkan Eriksson, som tävlar för Härjedalens MS, körde i mål som snabbaste B-förare och knep en mycket fin fjärdeplats i sin klass, 3Rwd. 

– I vår klass, trimmat bakhjulsdrivet, kom tjugosju förare till start och vår målsättning var att ligga i topp bland B-förarna, som vi tävlar mot vanligtvis. Jag måste säga att jag blev väldigt förvånad när vi låg fyra totalt i klassen efter två körda sträckor. Lite nervositet smög sig på, men de var bara att försöka fortsätta i samma stil de sista två sträckorna, säger Peter Schylberg.

– SS3 var en väldigt snabb sträcka som tyvärr inte alls passade min Opel Ascona så där tappade vi lite, men vi lyckades hålla undan på den sista sträckan, som var 3,3 mil, och köra i mål som snabbaste B-förare och fyra totalt i klassen, berättar Schylberg.

– Det är ett ganska krävande rally med långa sträckor och många luriga krön och avåkarställen. Topp 3-förararna är i en klass för sig, de är SM-åkare och jag har varken material i bilen eller är chaufför till att hänga på dem, så vi är väldigt nöjda med helgen, både jag och Håkan, summerar Schylberg.

Magnus Proos, Härjedalens AK, med Nellie Karlsson från Skillingaryds MK i kartläsarstolen, slutade på andra plats i sin klass, 2FWD, och på en mycket meriterande tolfte plats totalt, av 138 startande.

– Det är ju ett rejält startfält i den här tävlingen, som ingår i Supercupen, men det gick riktigt bra. Nellie Karlsson från Gnosjö som läste noterna åt mig är också superduktig. Det funkade helt perfekt, säger Magnus Proos.

Nu är rallyts vintersäsong över och ett längre uppehåll väntar innan de drar igång igen i vår. För Schylberg handlar det då om Siljasvängen i Hudiksvall den 6 juni. Proos kör igång en månad tidigare, i början av maj då Supercupen körs i Sigtuna.

Nellie Karlsson, Skillingaryds MS, och Magnus Proos, Härjedalens AK, körde i mål på andra plats i sin klass, och en mycket meriterande tolfteplats totalt, av 138 startande i LBC-Ruschen i Lima i helgen. Foto: Privat

Dela det här!