Stefan Ströms musik- och veteranfordonsfest lockade storpublik till Kojbyn i Ängersjö

ANNONS:

Dela det här!

När klockan slog 13 i lördags drog Stefan Ström igång sin Musik- och Veteranfordonsfest i Ängersjö Kojby. Långt innan dess hade kön börjat ringla lång till byalagets populära och världsberömda kolbullar som många ville vara säkra på att få ta del av.
– Vi vet att det brukar bli kö till kolbullarna långt i förväg, så vi började elda redan tidigt, säger Carina Subäck, eldsjäl i Ängersjö byalag.

Det hela började för drygt 20 år sedan, när Stefan Ström tillsammans med Ewert Ljusberg startade upp musikfestligheterna i Ängersjö. De båda spelade upp låtar ur den svenska visskatten och på senare tid har Stefan även flyttat den fest han en gång startade hemma i Funäsdalen med musik- och veteranfordon som tema och som nu alltså har blivit en tradition i Ängersjö Kojby.

– Jag har alltid känt mig välkommen här i Ängersjö, berättar Stefan. Från början var det i lite mindre skala men när de gamla eldsjälarna i byn, Folke Pålsson och John Subäck tyckte att pojkarna skulle ha en egen scen har det blivit större och större.

Stefan hade även i år samlat ihop en rad musiker där det lokala alltid är en av de viktigaste delarna. Jonny Tudor och Jocke Wall spelade rock n´roll i bästa kojbystil och gruppen Ohyvvla bjöd på välkända svenska melodier. Däremellan var det Härjedalscountry med Southern Comfort och funderingar på Härjedalska med Stefan Ström och Agne Karlsson.

Sist ut var Folke Lindquist som såg till att det även blev lite dragspelsmusik. En fin musikblandning som till synes passade de 350 besökarna väl och inte gjorde det något att sommaren hade tittat fram dagen till ära.