Stökig kvalmatch mellan Sveg och Hallen fick ett tråkigt efterspel

Foto: Morgan Grip

Dela det här!

Sveg förlorade den första kvalmatchen till division 5 mot gästande Hallens SK med 0-3. Men fokuset efter matchen skulle inte handla om resultatet.

Svegsspelarna skämde ut sig rejält efter matchen genom att hånfullt applådera domaren Maksym Kornilov när han lämnade planen.

– Det är mobbing och jag kommer att rapportera det som hänt, både under matchen och efter matchen. Det är snart ingen som vill döma Sveg, säger domaren Maksym Kornilov, om svegsspelarnas uppträdande under och efter matchen.

– Jag sa till dem efteråt att så där gör man inte, det är fel att göra så, kommenterar Svegs tränare Ismail Kisilkaya händelsen.

Gav sig på domarens bil.
När domaren Maksym Kornilov efter matchen skall lämna Svegs IP har någon eller några personer på platsen gett sig på hans bil och spottat på fönsterrutorna.

– Det är helt oacceptabelt, en katastrof för Svegs IK, säger domaren Maksym Kornilov, som även kommer att rapportera den händelsen till Svenska Fotbollförbundet.

Ett tråkigt efterspel av en kvalmatch där vi tyvärr också såg en upprörd åskådare springa in på planen under matchen. Han stoppades dock av spelare som tog honom av planen.

Matchen förlorar Sveg med 0-3. Ett svagt försvarsspel av hemmalaget gjorde att gästerna snabbt och enkelt kunde gå till en tidig 0-2-ledning. Strax innan halvtidsvila ökar man också på sin ledning till 0-3., vilket också blir slutresultatet.

I underläge 0-3 tappade hemmalaget humöret vilket resulterade i tre röda kort, varav ett till tränaren Ismail Kizilkaya, som fick se återstoden av matchen från läktaren.

– Jag sprang in på planen och skulle ta ut vår spelare som fått rött kort, men inte ville gå ut. Vi låg under och jag ville inte att tiden skulle gå så jag ville få honom av planen snabbt. Jag frågade samtidigt domaren vad det var som hände och varför han är så snabb med att dela ut röda kort. Då visade han ut mig också, säger Svegs tränare Ismail Kizilkaya, märkbart missnöjd med domarens insats.

Matchfakta

Svegs IK – Hallens SK 0-3 (0-3)

6’ 0-1 Jesper Jacobsson
11’ 0-2 Marcus Pottinen
43’ 0-3 Anton Landgren

ANNONS:

Dela det här!