Stort intresse för Pickleball

Foto: Privat

Dela det här!

På onsdagskvällen kunde man prova på Pickleball, en av världens just nu snabbast växande sporter, i Sveg. Det var Korpen i Sveg som tagit initiativet och ordnat en prova-på-kväll och ungefär 50 personer kom för att testa sporten.

– Eventet blev en succé och Sveg hade flest besökare av alla orter de besökt, berättar Korpen Svegs ordförande Mathilda Blomdahl.

– Korpen Sveg ligger i framkant när det handlar om att testa den här nya idrotten, konstaterar Leif Gerhardsson från Korpen riks som tillsammans med Gunnar Svalander höll i onsdagskvällens introduktion.

Korpen samarbetar med Svenska Pickleballförbundet och har tillsammans dragit igång den nya racketsporten på flera platser i Sverige.

– Det är en pickleballvåg som sköljer in över landet, säger Gunnar Svalander från Svenska Pickleballförbundet. Antalet aktiva växer just nu enormt och det är mycket tack vare underhållningsvärdet och den åldersmässiga tillgängligheten.

– Det ska bli spännande att utöka vårt utbud med en racketsport som passar väldigt många, från ung till gammal, säger Mathilda Blomdahl. Den som en gång testat pickleball blir snabbt ”fast” i den här motionsformen.

Pickleball är en racketsport med drag från tennis, bordtennis och badminton och som spelas på en yta motsvarande en badmintonbana och med nedsänkta nät. Racketen är lätt och bollen påminner om en innebandyboll. Man kan spela såväl singel som dubbel. Sporten uppfanns på 1960-talet i USA.

Foto: Privat

Foto: Privat

Dela det här!