Streetdanceföreställningen Sagolikt gästade Sveg

Streetdanceföreställningen Sagolikt gästade Sveg. Foto: Morgan Grip
Foto av författare

Morgan Grip

Streetdanceföreställningen Sagolikt gästade på onsdagskvällen Sveg.

Med dans, musik, sång och sagoberättande togs publiken med på en 45 minuter lång föreställning baserad på några av våra mest kända svenska folk- och konstsagorna.

Föreställningen tar avstamp inom hiphopkulturen och handlar om Prinsessan Tuvstarr och älgtjuren Skutt från John Bauers målningar, Elsa Beskows saga Blomsterfesten på täppan och avslutas med Ronja Rövardotter.

– Vi berättar lite sagor på vårt sätt. Vi har blandat ihop allt det här och gjort en härlig gryta, säger koreograf Line Jonsdotter från Team Sagolikt.

Team Sagolikt består av fem dansare från Uppsala- och Stockholmsområdet, alla med bakgrund i hiphop och streetdance. Föreställningens regi och koreografi är skapad av Line Jonsdotter som tillsammans med Ance Vaivade, Tovalie Myrälf, Hilma Roussakoff och Ingrid Corradini utgör Team Sagolikt.

– Den här föreställningen är faktiskt den första vi kör tillsammans i just den här konstellationen, men vi har träffat på varandra tidigare i olika sammanhang och känner varandra genom dansen, berättar Line Jonsdotter.

Ett femtiotal såg föreställningen i Sveg. Innan man kom till Sveg hade man i Härjedalen också besökt Funäsdalen och Hede.

Foto: Morgan Grip

Prenumerera på min YouTubekanal

Morgan Grip – I kameralinsen med Härjedalen som utgångspunkt. Det är självklart helt gratis!