Succé för Storöns nyöppning

Dela det här!

proos.jpg
På utescenen drog Bengt Proos med band igång stämningen, följt av Willie Lee’s och The Composers. Foto: Thomas Pedersen
Det har rådit febril aktivitet ute på Storöns folkpark i Sveg de senaste veckorna. Ideella krafter har jobbat kvällar och halva nätter för att hinna ställa i ordning folkparken till premiäröppningen som ägde rum i lördags.

– Så sent som på lördagseftermiddagen var det fortfarande en byggarbetsplats ute i den nyrenoverade pubdelen, berättar föreningens kassör Thomas Pedersen.

Klockan 21.00 kunde dock grindarna öppnas och publiken var inte sena att strömma till. Redan när Markus Grängzell tog sina första ackord var det mycket folk och god stämning.

– Vi provade en strategi att ha lägre inträde mellan klockan 21-22, för att locka ut folk tidigare och det föll väl ut, även om många ändå ville betala det högre inträdet. Det är otroligt roligt att svegarna bjuder tillbaka med tanke på allt jobb vi har lagt ned här ute, säger Pedersen.

Musikerna löste av varandra, det var inte tyst många stunder och när det gavs utrymme höll kvällens konferencier Erik Ekstrand låda.

– Detta var den trevligaste kvällen på Storön på länge. Folk hade verkligen roligt och stämningen var precis så familjär som jag hade hoppats på, säger Ekstrand. 

Föreningens ordförande Jonas Westfält hade tagit plats bakom bardisken där det vart hårt tryck hela kvällen.

– Vi har räknat till ungefär 580 inlösta! Fantastiskt roligt med så mycket folk, detta var över förväntan, säger Westfält som vill passa på att tacka alla som har hjälpt till, både inför och under premiären.

– Det är många företagare och privatpersoner som på olika sätt har hjälpt till med arbetet att rusta upp parken. Och alla musiker och personal som jobbade ideellt under kvällen, inte minst Erik Ekstrand som planerade om sina TV-inspelningar för att kunna vara med. Alla ska ha ett stort tack, säger Westfält.

Folkparkens pubdel har fått en rejäl ansikstlyftning, där kommer det att hållas after work några kvällar under sommaren och nu fortsätter arbetet med resten av byggnaderna.

– Serveringen och danslogen står näst på tur och vi kan redan nu flagga för att det blir final med bland annat dans den 27 augusti, berättar Westfält.

Hur blev då helhetsintrycket för kvällen?

– Kvällen får fem grönskefläckar på stentvättade jeansen av fem möjliga, säger Erik Ekstrand.

Bild 2

grangan.jpg

Bild 3

20160529_000544.jpg

Bild 4

folkparken.jpg

Bildtext 2
Markus Grängzell var först ut i den nyrenoverade pubdelen. Han avlöstes sedan av Åke Henriksson och Jonas Åström. Foto: Thomas Pedersen
Bildtext 3
Det var bra tryck i baren. Foto: Daniel Säll
Bildtext 4
Foto: Markus Grängzell

Dela det här!