Sveg avgjorde i 89:e minuten

Foto av författare

Morgan Grip

Simon Boqvist inledde målskyttet för Sveg i lördagens bortaseger mot Ås. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Morgan Grip
Sveg började matchen bäst och är det piggare laget och man tar också ledningen med 0-1 i den 29:e minuten genom Simon Boqvist på ett fint långskott.

– Känslan är att gör vi tvåan så kan det rinna iväg, Ås var trötta redan i första halvlek. Tyvärr valde vi att stressa lite i passningsspelet och försökte hitta avgörande passningar lite för snabbt, säger Svegs tränare Fredrik Jonasson.

– I andra halvlek ger vi Ås ett mål efter 20 sekunder, trots att vi har avsparken lyckas deras enda spelare på vår planhalva göra mål, säger Jonasson.

Sveg återtar dock ganska omgående ledningen genom Zabi Mousavi. Matchbilden är nu förändrad till mera kamp istället för bra spel och i matchens 65:e minut kvitterar Ås Svegs ledning.

– Vi lyckas inte alls vårda bollen. Ås har inte mycket heller men är farliga på frisparkar och hörnor, säger Jonasson.

Vid ställningen 2-2 i den 75:e minuten får Sveg Daniel Andersson utvisad och Ås känner segervittring, kanske för första gången i matchen. I matchens 86:e minut drabbas också hemmalaget av en utvisning och Sveg kan avgöra matchen genom mål av Zabi Mousawi i den 89:e minuten.

– Vi gör ingen bra match så det är riktigt skönt att vinna ändå. Bäst i dag hos oss var Janne Räisänen som visade en härlig inställning och Kalle Grundström som gjorde en stabil insats i försvaret. Men bäst på plan var domaren. Riktigt bra match av honom, säger Jonasson.