Sveg föreslås få behålla Arbetsförmedlingen

Sveg är en av de orter där Arbetsförmedlingen kommer att ha kontor i framtiden. Foto: Morgan Grip
I förslaget på det framtida kontorsnätet som Arbetsförmedlingen presenterade i dag finns kontoret i Sveg kvar, som ett av 106 egna kontor. Foto: Morgan Grip
Foto av författare

Morgan Grip

I förslaget på det framtida kontorsnätet som Arbetsförmedlingen presenterade i dag finns kontoret i Sveg kvar, som ett av 106 egna kontor. Sveg ser alltså ut att få behålla Arbetsförmedlingen.

På Arbetsförmedlingen i Sveg arbetar för tillfället elva personer med att serva arbetssökande och arbetsgivare i både Härjedalens kommun och Bergs kommun.

Sammanlagt är det 132 arbetsförmedlingskontor som avvecklas successivt under 2019 och i några fall under 2020.

– Att minska kontorsnätet är nödvändigt. Vi är mitt inne i en omställningsprocess med ett varsel på 4 500 anställda på grund av de budgetförutsättningar vi har för året. Vi kan inte genomföra en så stor personalneddragning utan att göra förändringar i antalet kontor. Med minskad personalstyrka måste kontorsnätet anpassas för att de kontor som ska finnas kvar ska ha förutsättningar att erbjuda en effektiv service, bokade fysiska personliga möten för dem som har behov av extra stöd och en god arbetsmiljö, säger Mikael Sjöberg, Arbetsförmedlingens generaldirektör, i ett uttalande.

Prenumerera på min YouTubekanal

Morgan Grip – I kameralinsen med Härjedalen som utgångspunkt. Det är självklart helt gratis!