Sveg inledde fortsättningsserien med seger mot Vansbro

Foto av författare

Morgan Grip

Sveg inledde fortsättningsserien med seger mot Vansbro hemma i Sveg Arena på fredagskvällen. Arkivbild. Foto: Morgan Grip
Sveg startar matchen offensivt och spelar med hög press på motståndarna. På så vis skapas också ett par riktigt heta lägen men Vansbro-målvakten Niklas Hallqvist kan hålla tätt perioden ut.

Vansbro har delvis svårt att ta sig ur den egna zonen och kan inte ens etablera något anfallsspel när de är en man mera på banan. Första perioden slutar 0-0 men går helt och hållet till hemmalaget, sett till spelet.

Trots att Sveg är det spelförande laget så drar laget på sig tre tvåminutersutvisningar i den andra perioden.Trenden håller dock i sig, Vansbro skapar inga lägen. I stället är det Sveg som får ett tilldömt straffslag när laget är en man mindre på isen.

Rutinerade backen Mattias Nordqvist tar hand om straffslaget och drar bort målvakten och sprätter in 1-0 till hemmalaget. Sveg fortsätter trumma på men har förtvivlat svårt att nypa dit pucken. Sveg vinner perioden med 1-0.

Spelet jämnar ut sig något i den tredje perioden men Sveg är ändå det bättre laget och vinner rättvist matchen med 4-0.

– Skön seger. Vi jobbar som ett lag och vi vinner rättvist, säger Svegs tränare Jörgen Paalanen.

– Målet är att vi skall vinna varenda match i fortsättningsserien sen får vi se hur långt det räcker, säger Paalanen avslutningsvis.