Sveg knep en poäng mot Nälden

Arkivbild. Foto: Morgan Grip

Dela det här!Det var två relativt jämna lag som gjorde upp i fredagens hemmamatch i Svegs ishall, där Näldens IF gästade och det skulle krävas förlängning för att skilja de båda lagen åt.

Gästerna tar ledningen i matchen efter dryga 12 minuter in i första perioden. Sveg kommer i kapp genom Simon Nilsson som utjämnar till 1-1 innan periodvilan.

Andra perioden ser ungefär lika ut där Nälden tar ledningen med 1-2 och Sveg kommer ikapp, den här gången genom Marcus Persson som kan göra 2-2, ett resultat som står sig perioden ut.

I sista akten gör så Nälden både 2-3 och 2-4, innan Svegs Marcus Persson får in en puck till 3-4 i powerplay för hemmalaget. Efter en hel del stök i slutminuterna, med många utvisningar som till slut ger Sveg en man mer på plan, gör Simon Nilsson 4-4 i slutminuten och bäddar därmed för förlängning. En förlängning där gästerna drog det längsta strået och efter knappt två minuter fick in en puck bakom Oskar Lidberg i Svegsmålet. Säsongens kanske tyngsta förlust så här långt var ett faktum.

Tack vare Simon Nilssons kvittering i slutminuten, som ledde till förlängning, tar man ändå med sig en poäng från fredagens match.

Matchfakta

Svegs IK – Näldens IF 4-5 (1-1, 1-1, 2-2, 0-1)

Svegs mål gjordes av Simon Nilsson (2) och Marcus Persson (2)
Skott: 47-33 (18-13, 11-12, 16-6, 2-2)
Utvisningsminuter: Svegs IK 10, Näldens IF 16
Arena: Svegs ishall
Publik: 65

Dela det här!