Sveg starkast i hemvändarmatchen

För andra gången i hemvändarhockeyns historia i Sveg lyckades Svegs A-lag vinna mot Hemvändarna. Och man gör det inför en, som alltid när det handlar om hemvändarhockey, stor publik i Sveg Arena. Foto: Morgan Grip
Foto av författare

Morgan Grip

Slutsiffrorna skrevs till 9-3, efter att Sveg öppnat starkt och hade en 6-1-ledning redan efter första perioden.

– Det var Svegsspelare överallt, kommenterar Hemvändarnas målvakt i första perioden Stefan Strickert, känslorna efter den inledningen.

Hemvändarna kommer dock tillbaka starkt i mittenperioden, nu med en omutlig Jimmy Björling mellan stolparna vinner man andra akten med 0-2. Ledning för Sveg med 6-3 efter två spelade perioder.

Sveg är dock det starkaste laget i år och med tre mål i sista perioden fastställer man slutresultatet till 9-3 och kniper därmed sin andra seger mot Hemvändarna sedan allt startade 1996. Förra gången Sveg vann var för 17 år sedan, år 2000 då man vann med 7-5.