Sveg vände och vann mot Berg

Foto av författare

Morgan Grip

Efter underläge 2-1 i halvtid vände Sveg och vann gårdagens bortamatch mot Bergs IK med 3-6. Berg tog snabbt ledningen med 2-0 även om matchen började jämnt. Sveg skapade bl.a. två frilägen som man inte lyckades förvalta.

– Självklart är vi inte nöjda med den starten men grabbarna kämpade på bra och till slut fick vi lite medgång när vi utnyttjar ett misstag i deras backlinje. Janne Räisänen lyckas riva åt sig bollen och kommer fri mot Bergs målvakt så blir han neddragen av just keepern. Straff och målchansutvisning för målvakten. Joel Sjövold sätter säkert straffen, berättar Svegs tränare Fredrik Jonasson.

– I paus pratar vi om att vi är starkare och skickligare så det här ska vi bara vända. Pang, bom så gör Berg 1-3 i 46:e minuten. Vi gör dock 2-3 rätt omgående av Daniel Wiklund efter fint förarbete av Oskar Stener. Av bara farten gör Janne Räisänen även 3-3 målet och sen tar vi över helt och målen rullar in i tät följd, säger Jonasson.

– Det är starkt att vi kommer tillbaka och tar över matchen efter 1-3 målet i början av andra halvlek. Berg kämpade på bra och hade några duktiga och fysiska spelare. Andreas Larsson och våra tvåmålsskyttar Daniel Wiklund och Janne Räisänen får extra plus i kanten för kvällens insats, säger Jonasson avslutningsvis.