Sveg vände och vann

Foto av författare

Morgan Grip

Hemmalagets Mats Lindblom reducerar till 1-2 i inledningen av andra perioden. Foto: Morgan Grip
Sveg vände 0-2-underläge till seger 7-4 mot gästande Skedvi/Säter i lördagseftermiddagens drabbning hemma i Sveg Arena.

Hemmalaget får en tung start, redan efter 3,48 har gästerna tagit ledningen med 0-2. Ett resultat som står sig perioden ut. Sveg replikerar omgående i början av andra perioden och 2,04 in i mittenakten är det både reducerat och kvitterat. Innan perioden är över har hemmalaget vänt matchen och tagit ledningen med 3-2.

I tredjeperioden är Sveg det klart bättre laget och spelet är till stora delar helt förlagt till hemmalagets anfallszon. Gästerna satsar allt på kontringshockey, och då framförallt på sina två division-2-spelare, för att vända matchen.

– Vi har lite för lätt att kliva upp lite för högt men vi pratade om det innan matchen att vi måste håll koll på de där två och jag tycker vi löste det ganska bra, säger Svegs tränare Jörgen Paalanen.

Sveg vinner rättvist en match som till en början präglas av slarvigt spel med många felpass och tappade puckar från båda håll men det blir bättre ju längre matchen går. Framförallt är det hemmalaget som blir bättre och man gör en riktigt bra tredjeperiod där spelet till största delen är förlagt i hemmalagets anfallszon.

– Ja, vi började inte så bra men vi tar tag i det och vänder matchen, det känns riktigt skönt, säger Paalanen.

Matchfakta
Svegs IK – Skedvi/Säter IF B 7-4 (0-2, 3-0, 4-2)

Första perioden
0-1 Alexander Eriksson ua.
0-2 Max Flank (Markus Persson)

Andra perioden
1-2 Mats Lindblom (Andreas Olsson)
2-2 Tomas Proos ua
3-2 Niclas Schwartz (Stefan Olsson, Tomas Proos)

Bildtext 2
Niclas Schwartz prickskjuter in 3-2 mellan benen på Erik Vilén i Skedvi/Säterkassen och Sveg har vänt matchen. Foto: Morgan Grip
Bildtext 3
Hemmamålvakten Filip Paalanen med en viktig frilägesräddning vid ställningen 4-2 i tredje perioden. Foto: Morgan Grip
Bildtext 4
Tremålsskytten Emil Gustafsson skjuter in viktiga 4-2, 5-2 och 6-3. Foto: Morgan Grip