Sveg vann efter rysare

Foto av författare

Morgan Grip

Efter att ha börjat matchen nonchalant och slarvigt lyckas dock Sveg efter en stark upphämtning i tredje perioden ändå till slut vinna dagens hemmamöte mot gästande Vansbro AIK.

Sveg känns som det bättre laget matchen igenom men med ett nonchalant och slarvigt spel i de två inledande perioderna bjuder man Vansbro på målen och får jaga i underläge ända fram till 4.14 i tredje perioden då Tomas Proos kan kvittera till 4-4. Endast halvminuten senare tar Sveg ledningen genom Jonas Edén.

– Vi är inte uppe i vår nivå i dag, stundtals spelar vi jättebra men sen ger vi bort pucken, säger Svegs huvudtränare Håkan Nilsson.

Efter den andra periodpausen kommer Sveg ut och vinner tredje perioden med 4-0. Hemmalaget kommer ut som ett annat lag och pressar Vansbro med bra fart och bra spel.

– Vi pratade om inställning, vi hade ju inte ens inställning, vi var ju inte ens med i de två första perioderna. Vi gick ner på två femmor i början av tredje och fick lite fart så det blev lite bättre, säger Håkan Nilsson.

Avslutningen blev en riktig rysare då hemmalaget med en 5-4 ledning och 49 sekunder kvar av matchen har två spelare i utvisningsbåset vilket ger Vansbro möjlighet att ta ut målvakten och spela 6 mot 3. Sveg lyckas dock hålla undan och dessutom avgöra matchen genom Emil Olsson som slår in 6-4 i öppen kasse med 18 sekunder kvar på matchuret.