Foto av författare

Morgan Grip

Svegs IK:s hockeyherrar gör en stark insats och tar tre mycket välförtjänta poäng i en spännande seriepremiär hemma i Sveg Arena på fredagskvällen. Som väntat var det tufft motstånd man ställdes mot när Häradsbygdens SS, förra säsongen i division 2, kom på besök.

– Jag förstod att det här skulle vara ett bra lag då de kom från tvåan, det syntes också på uppvärmningen att det fanns rutin i laget, säger Svegs tränare Håkan Nilsson.

Matchen inleddes lite trevande i första perioden och spelet böljade fram och tillbaka, utan att något av lagen skapade särskilt mycket och det märktes tydligt att det var en hel del premiärnerver i luften i Sveg Arena.

I andra perioden är spelet mer kontrollerat från båda lagen men det är hemmalaget som inleder bäst, och tar också ledningen med 1-0 efter 9.00 in i perioden genom mål av Niklas Schwartz. Sveg hade ytterligare en puck inne innan dess men domaren hade precis innan blåst av för blockering.

I mitten av tredjeperioden kvitterar Häradsbygden till 1-1. Sveg återtar omgående ledningen när Stefan Olsson gör 2-1 strax därefter. Med 6.40 kvar av matchen utvisas hemmalagets Magnus Proos i 5+20 minuter och Häradsbygden får ett gyllene tillfälle att vända på siffrorna med powerplay i fem minuter.

Hemmalaget försvarar sig bra men halvvägs in i utvisningen kan man dock inte stå emot längre och gästerna kvitterar till 2-2.

Det blir en spännande avslutning, som dock tyvärr rycks sönder av en hel del utvisningar, i en tuff och underhållande seriepremiär där Sveg går vinnande ur striden när Emil Olsson 18.36 in i slutperioden fastställer slutresultatet 3-2.

En stark seriepremiär av hela laget där målvakten Dennis Thunell som radar upp kvalificerade räddningar och Stefan Olsson med outtröttlig skridskoåkning sticker ut lite extra.

– Det känns riktigt kul att vinna mot ett så pass bra lag som Häradsbygden som jag tror är ett topplag i serien, säger Nilsson.