Svegs alpina skidgymnasium träningsdebuterade i hemmabacken

Backen är i fint skick och arbetet med att preparera den får beröm av både tränare Josefin Karlgren och eleverna Thea Lund från Bollnäs och Julia Nilsson från Nolby. Foto: Morgan Grip

Dela det här!I höstas startade Svegs alpina skidgymnasium och nu är de sex elever som blev antagna inne på sin andra termin. Tidigare har de kört sina slalomträningar i Björnrike men i onsdags kunde de dra igång sina pass i hemmabacken, Björnberget.

– Det här är ju toppen, vi har hela backen för oss själva och behöver inte anpassa oss efter någon annan, den friheten är superlyx för oss, säger Thea Lund från Bollnäs och Julia Nilsson från Nolby.

Backen är i fint skick och arbetet med att preparera den får beröm av både tränare Josefin Karlgren och hennes elever.

– De har gjort ett kanonjobb här och underlaget är riktigt bra, säger Josefin Karlgren.

Tidigare har man tillbringat stor del av tiden till att åka mellan Sveg och Björnrike, tid som nu kan läggas på skidåkningen istället.

– Vi kommer att köra tre pass i veckan här i Björnberget, där vi tränar slalom och storslalom. Fartträningarna kommer vi även fortsättningsvis att köra i Björnrike, säger Josefin Karlgren.

Eftersom man inför nästa läsår räknar med att fylla ytterligare sex platser kommer Josefin att få en tränarkollega för att eleverna ska få så hög kvalité som möjligt i sin träning.

Foto: Morgan Grip

Foto: Morgan Grip

I onsdags kunde Svegs alpina skidgymnasium dra igång sina pass i hemmabacken, Björnberget. Foto: Morgan Grip

I onsdags kunde Svegs alpina skidgymnasium dra igång sina pass i hemmabacken, Björnberget. Foto: Morgan Grip

Dela det här!