Svegs CK Team Berggren representerar Sverige i JVM i curling

Svegs CK Team Berggren består av Albert Berglund (Karlstad), Emil Hermansson (Sveg), Johan Järvensson (Karlstad) och Daniel Berggren (Karlstad). Foto: Privat

Dela det här!

Svegs CK Team Berggren, med svegscurlaren Emil Hermansson i laget, kommer att representera Sverige i JVM i curling i Kanada i februari. Detta blev klart efter att man vunnit söndagens JSM-final mot Team Colorama från Karlstad CK.

Till finalen tog man sig genom fyra segrar av fem möjliga i gruppspelet. Söndagens JSM-final var en jämn historia där Svegs CK Team Berggren till slut drog det längsta strået och vann med 6-5.

– Det var riktigt jämnt, men i femte omgångens paus kändes det som att vi hade matchen. Vi styrde matchen efter det, säger Emil Hermansson.

– Vi drog i hop laget mest på skoj och kom till JSM som ett skrällag. Nu har vi visat att vi kan spela riktigt bra curling tillsammans.

Albert Berglund (Karlstad), Emil Hermansson (Sveg), Johan Järvensson (Karlstad) och Daniel Berggren (Karlstad) får nu åka till Kanada och representera Sverige i JVM den 16-23 februari 2019.

– Vi är taggade. Det skall bli riktigt kul. Det är en härlig upplevelse att spela inför fullsatta läktare. Jag har spelat ett JVM tidigare, för de andra i laget blir det första gången, säger Emil Hermansson.

Jag är också riktigt stolt att vi med ett herrlag från Svegs CK lyckades vinna JSM. Det var nog tjugo år sedan det hände sist, säger Emil Hermansson.

Dela det här!