Svegs företagar- och utvecklingsförening bjöd in till After Work

Ett 25-tal slöt upp till den första After Worken i SFU, Svegs företagar- och utvecklingsförenings regi på Restaurang Mysoxen under fredagskvällen. Foto: Morgan Grip
Foto av författare

Jessica Grip

Sedan Svegs företagar- och utvecklingsförening bildades har det jobbats utifrån att föreningar och företag gemensamt skall utveckla samarbete och engagemang i Svegsbygden. För att få en uppstart på en sådan aktivitet hölls under fredagen en After Work där både föreningar och företag var inbjudna. Gun-Lis Bergman fick uppdrag av styrelsen att få igång föreningen som nu alltså har haft sin första träff.

– Det är alltid svårt att veta hur man ska dra igång en sådan här grej, men jag hörde mig för lite ute hos företagen och föreningarna och vi kom fram till att en After Work vore en bra idé, förklarar Gun-Lis. Vi behöver få till en samplanering för att kunna samarbeta och då är ett sådant här forum en bra början.

Nästa vecka kommer styrelsen att jobba fram en verksamhetsplan och utifrån den får vi se hur man kommer att jobba vidare. En sak som redan är bokat är att varje tisdag under sommaren kommer det att vara marknad på torget i Sveg.

– Vi har tillsammans med Funäsdalen, Hede och Vemdalen annonserat i Knalletidningen för att visa att vi finns och att knallarna är välkomna hit, berättar Gun-Lis.

Under kvällen underhöll trubadur Daniel Wiklund med sin gitarr.

Prenumerera på min YouTubekanal

Morgan Grip – I kameralinsen med Härjedalen som utgångspunkt. Det är självklart helt gratis!