Svegs hockeydamer 15 sekunder från säsongens första poäng

Foto av författare

Morgan Grip

Svegs hockeydamer lyckades inte knipa någon poäng mot Leksand. Foto: Morgan Grip
Man vinner inga matcher i utvisningsbåset. Det fick Svegs hockeydamer bittert erfara när man förlorade lördagens hemmamatch mot Leksands IF. Tjugo utvisningsminuter mot Leksands sex minuter och två insläppta mål i boxplay, varav ett avgör matchen.

– Ja, vi drar på oss alldeles för många utvisningar, helt klart, säger Svegs tränare Tommy Svensson.

Lagen följs åt målmässigt genom hela matchen, 5.13 in i tredje perioden kvitterar Karin Åström till 3-3. Ett resultat som står sig nästan hela vägen. Med 45 sekunder kvar av matchen drar Sveg på sig ännu en utvisning och Leksand kan slå in segermålet 3-4 då endast 15 sekunder återstår av matchen.

– Hockey är grymt ibland, jag tycker vi är värda ett oavgjort resultat och en förlängning, säger Svensson.

Elin Hellström storspelade i målet och motade hela 42 puckar. Karin Åström gör också en riktigt bra match.

Sveg får ladda om tills i morgon då Sandvikens IK kommer på besök. Nedsläpp klockan 14.00 i Sveg Arena.

Matchfakta
Svegs IK-Leksands IF: 3-4 (1-1, 0-1, 2-2)

Bildtext 3
Karin Åström har kvitterat till 3-3 och hoppet om säsongens första poäng levde tills endast 15 sekunder återstod av matchen. Foto: Morgan Grip