Svegs IK:s andelsspel skall ge konstgräsplan på Svegs IP

Foto: Morgan Grip

Dela det här!

Svegs IK fortsätter att ha kreativa idéer och planer för sin verksamhet. För två år sedan startades det andelsspel som ledde till att man kunde finansiera en sittplatsläktare på Svegs IP helt på egen hand. Nu har man ytterligare planer i ungefär i samma anda, men den här gången behöver man ha kommunen med sig på ett hörn.

– Andelsspelet ledde till att vi kunde bygga läktaren på klubbens anläggning på Svegs IP, helt utan att skattebetalarna behövde betala en enda krona, säger Göthe Hammarström, kanslist på Svegs IK.

Nu vill man utveckla och förbättra verksamheten ytterligare och en stor och viktig del för framtiden är att anlägga en konstgräsplan på Svegs IP.

Nästa projekt blir nu att värva nya medlemmar i andelsspelet med Babens travrader och börja projektera för en anläggning. En grupp är tillsatt för att se över vilka finansieringsmöjligheter som finns.

– Härjedalen är det enda landskapet i hela Sverige som saknar konstgräsplan och det vill vi göra något åt. Från och med 1 maj 2017 kommer alla intäkter från andelsspelet att gå till det nya projektet. Sen handlar det om att vi behöver ha kommunen med och kanske även några lokala näringsidkare, vilket vi hoppas på.

Om allt går i lås kanske man kan ha en fullstor konstgräsplan även i Härjedalen om ett par år.

Dela det här!