Svegs ungdomsgård drog in pengar till Musikhjälpen

Micke Löfskog hade tagit med sig gitarren och bjöd på några låtar. Foto: Morgan Grip
Micke Löfskog hade tagit med sig gitarren och bjöd på några låtar. Foto: Morgan Grip

Dela det här!Varje minut säljs fyra barn i sexhandeln världen över. Mörkertalen är enorma eftersom det ofta sker i det dolda, på internet, där få av brotten upptäcks. För många som lever i fattigdom finns inga andra alternativ till försörjning än att sälja sin kropp och sexhandeln med barn har blivit en växande miljardindustri.

Handel med människor, inklusive barn, är idag den tredje största brottsliga verksamheten i världen, näst efter narkotika- och vapenhandel. För att göra något åt detta har Musikhjälpens tema 2017 varit ”Barn är inte till salu”.

Hela 586 000 engagemang har varit kopplade till insamlingen och när sändningen avslutades på söndagskvällen stod totalsumman på 74 410 363 kronor. Ett av alla engagemang ordnades av Mimmie Stålhandske och Åsa Hurtig Göransson med stöd av ungdomsgården i Sveg.

Under lördagseftermiddagen hölls Camp Sveg öppet och lokala musiker stod för underhållning i biografen.

– Tusen tack till alla fantastiska sångare som var med oss i lördags och självklart ett megastort tack till världens bästa Erik Andersson som ställde upp med tid, musik och instrument. Tack också till alla som kom och alla som har bidragit och fortsätter bidra till vår bössa, säger Mimmie Stålhandske.

Årskurs 3 vid Norra skolan överraskade med en helt egen insamling till ungdomsgårdens bössa. De hade bland annat sålt massage, julkort och presentkort till lärare och familjer.

– Jag och Åsa hälsade på hos årskurs 3 förra veckan och de berättade vad de gjort för att hjälpa Musikhjälpen och vad de lärt sig om årets tema, berättar Mimmie. Med sitt fina initiativ lyckades barnen tillsammans samla ihop totalt 1 860 kronor på två dagar. Ett helt fantastiskt initiativ av barnen, vi är otroligt tacksamma.

Engagemanget kommer att bli årligt återkommande under Musikhjälpsveckan och det finns redan nu en massa idéer på vad vi här i Svegsbygden kan bidra med för att skapa en bättre värld.

Ungdomsgårdens digitala bössa innehöll i söndagskväll över 10 000 kronor och än ramlar det in pengar. Har du inte hunnit lägga ditt bidrag ännu finns det fortfarande möjlighet. Bössorna stängs kl. 23.59 söndag 31 december.

https://bossan.musikhjalpen.se/insamling/svegs-ungdomsgard

Gry Karlsson ville bidra med sin sång och bjöd på både eget material och några välkända av bland andra Monica Zetterlund. Foto: Morgan Grip

Gry Karlsson ville bidra med sin sång och bjöd på både eget material och några välkända av bland andra Monica Zetterlund. Foto: Morgan Grip

Mimmie Stålhandske berättade mellan låtarna om årets tema "Barn är inte till salu". Foto: Morgan Grip

Mimmie Stålhandske berättade mellan låtarna om årets tema ”Barn är inte till salu”. Foto: Morgan Grip

Nina Ekelund framförde bland annat en av de mest önskade låtarna av svenska folket under veckan. Lalehs Goliat. Foto: Morgan Grip

Nina Ekelund framförde bland annat en av de mest önskade låtarna av svenska folket under veckan, Lalehs Goliat. Foto: Morgan Grip

Andra akten avslutades med en version av Hallelujah i en duett med Nina Ekelund och Ali Sabh. Foto: Morgan Grip

Andra akten avslutades med en version av Hallelujah i en duett med Nina Ekelund och Ali Sabh. Foto: Morgan Grip

Dela det här!