Svegs ungdomsgård stöttar Musikhjälpen

Svegs ungdomsgård, med Mimi Rainbow och Åsa Hurtig Göransson i spetsen, laddar för Musikhjälpen 2017. Foto: Jessica Grip

Dela det här!För tionde året i rad lyfter Musikhjälpen upp en undangömd humanitär katastrof att samla in pengar till. Den 11 december flyttar Farah Abadi, Molly Sandén och Kalle Zackari Wahlström in i glasburen som i år är placerad på Rådhustorget i Umeå.

Därifrån kommer de under 144 timmar i sträck att leda oss genom årets Musikhjälp där temat är barnsexhandeln som drabbar miljontals barn världen över. Insamlingen går under rubriken ”Barn är inte till salu”.

Runt om i Sverige pågår i samband med Musikhjälpen även insamlingar  och engagemang på olika sätt. På ungdomsgården i Sveg vill man göra allt man kan för att bidra. Mimi Rainbow och Åsa Hurtig Göransson har redan startat upp årets insamling och har en hel del planer på aktiviteter under Musikhjälpsveckan.

– Vi kommer att ha ett musikevenemang på Camp Sveg tillsammans med bland annat Kulturskolan och lokala musiker, säger Mimi Rainbow. Känner man att man gärna vill bidra med sång och musik under kvällen är man hjärtligt välkommen att kontakta oss.

Det kommer även att hända lite andra grejer i Sveg under veckan. Mimi och Åsa planerar att under ett dygn göra en egen liten boning på torget där de kommer att ha en hel del aktiviteter för både stora och små.

Förra året pågick 312 000 olika engagemang och sammanlagt samlades totalt in 49 003 745 kronor för ändamålet ”Barn i krig har rätt att gå i skolan”. I år handlar det alltså om ”Barn är inte till salu” och nu hjälps vi åt att spräcka 50 miljonersgränsen. Skicka ditt bidrag via Svegs ungdomsgårds elektroniska bössa eller passa på att lägga en slant i de fysiska bössorna som kommer att finnas under evenemangen.

Gå med i evenemanget Svegs ungdomsgård stödjer Musikhjälpen på Facebook för aktuell information inför och under veckan. Bjud även in dina vänner!

http://bossan.musikhjalpen.se/insamling/svegs-ungdomsgard

Dela det här!