Svegsbördige Marcus Westfält i Team 16-landslaget

Dela det här!dscn0064.jpg
Svegsbördige Marcus Westfält byter ut Vallentunatröjan mot landslagströjan när han i helgen representerar U16-landslaget. Foto: Marcus Josefsson, Vallentuna Nyheter
Svegsbördige Marcus Westfält 16 år, boende i Vallentuna utanför Stockholm, byter ut Vallentunatröjan mot landslagströjan när han i helgen representerar Svenska Ishockeylandslagets Team16 i tre landskamper mot Finland.

Marcus pappa Ulf Westfält är född och uppväxt i Sveg eller närmare bestämt i Ulvkälla och där har Marcus sin farmor och farfar kvar och även om de inte kommer att följa matcherna, som går att se på internet med ett abonnemang på Live Arena, så håller de så klart tummarna för barnbarnet i helgen.

– Det är jätteroligt och vi är väldigt stolta, vi får SMS hur matcherna går. Vi följer det inte på internet, det vet vi inte riktigt hur man gör, säger Per-Ivan och Karin Westfält och skrattar.

Att dra på sig landslagströjan är något som de flesta hockeyungdomar drömmer om. Den drömmen blir nu verklighet för Marcus Westfält.

– Det kommer bli jätteroligt. Det var ingenting jag hade väntat mig, så det kom lite som en chock. Men det är ju en pojkdröm att få spela med landslaget. När jag sett landslaget på TV har jag alltid tänkt att jag vill spela där, säger Marcus Westfält till Vallentuna Nyheter.

Tidigare i år representerade Marcus Stockholms TV-puckslag som tog sig ända till final och till vardags spelar han i Vallentunas J18- och J20-lag.

Mer om helgens U16-landskamper hittar du här…

Bild 2

20151218-img_9750.jpg

Bildtext 2
Hemma på Lillhärdalsvägen i Ulvkälla i Sveg håller farfar och farmor tummarna när barnbarnet i helgen drar på sig landslagströjan. Foto: Morgan Grip

Dela det här!