Svegskillar vann hockeycup i USA

05-lagets kapten Svante Johansson från Almtuna, med Elias Nordin och Joel Karlsson från Svegs IK. Foto: Johan Karlsson

Dela det här!

Wille och Joel Karlsson från Svartåsvallen och Simon och Elias Nordin från Sveg, spelar till vardags i Svegs IK Hockeys tröjor. Mellan varven, när det inte är spel i de egna lagen, brukar de och några svegskillar till spela tillsammans med andra från Sverige i Team Tordön Hockey.

Hockeykvartetten från Sveg har de senaste veckorna befunnit sig med Tordön Hockey i Boston för att utbyta erfarenheter, knyta nya band, spela hockey och framförallt ha roligt tillsammans.

Annonser

Hockeyäventyret började med kamratskap och träning för att sedan avslutas med cupen Lobster Fest. Det skulle visa sig att vikingarna från Sverige födda 2005, med bland andra Elias Nordin och Joel Karlsson i truppen, spelade så bra hockey mot de amerikanska och kanadensiska lagen att de gick obesegrade genom hela turneringen. Slutligen tog de också hem cupsegern efter att ha vunnit mot Champions Hockey från Kanada i finalen.

– Det har varit fantastiskt roligt både för spelare, ledare och föräldrar, som spelare blir dessa cuper utmaningar utöver det vanliga i hemmaklubbarna, säger Tordöns ledare Mikael Nordin.

Killarna födda 2007, där vi hittar Simon Nordin och Wille Karlsson, krigade tappert och nådde semifinal men där fick de se sig besegrade. Segern skulle istället vänta på sig till matchen om bronset.

– Vi var det klart bättre laget i semifinalen men pucken ville inte gå in i mål, säger Nordin. Det var skönt att de fick vinna bronsmatchen efter så fint spel.

Dela det här!

Annonser