Svegstjejer spelar med Jämtland-Härjedalen i Stålbucklan

Foto av författare

Jessica Grip

6176681408_img_0901.jpg
Elly Trygg, Madicken Wallin, Ebba Proos och Matilda Persson, Svegs IK:s representanter när Jämtland/Härjedalen deltar med egen trupp i Stålbucklan 2017. Foto: Morgan Grip
De flesta känner väl till anrika TV-pucken där 15-åriga hockeykillar möter varandra länsvis genom gruppspel, slutspel och till sist final. Sedan 2012 finns samma upplägg även för hockeytjejer i åldrarna 14-16 år i form av den riksomfattande Stålbucklan. 

Några tjejer från Sveg har tidigare deltagit i olika kombinationslag i regionen, men i år är det dags att stå på egna ben. För första gången kommer Jämtland/Härjedalen att mönstra en helt egen trupp. Svegstjejerna bildar lag tillsammans med Östersund och Svenstavik och den 8 mars släpps pucken i Modohallen, där Stockholm väntar som första motståndare i turneringen.

– Det här ska bli jättekul, säger Madicken Wallin som är yngst av Svegstjejerna med sina 13 år och hon får medhåll av sina lagkamrater.

Deras tränare Ola Persson kommer att vara en av två förbundskaptener under turneringen och han har goda förhoppningar om en helhjärtad och glädjefylld insats av sin trupp.

– Det är väl så att det är Svegstjejerna som står för mest matcherfarenhet eftersom Östersunds damhockey fortfarande är i startgroparna och inte har hunnit med något seriespel ännu. Spelglädjen finns där hos alla i laget och sen får vi se hur långt det räcker, säger Ola Persson. 

Stålbucklan har sedan starten 2012 utvecklats för varje år, såväl spelarna på isen som organisationen kring lagen och turneringen. Turneringen ses som ett viktigt steg i mitten av  den så kallade tvecklingsstegen där syftet är att behålla spelare och skapa matchtillfällen med och mot jämnåriga, för så många spelare som möjligt.

Bild 2

6176681408_img_0921.jpg

Bildtext 2
Tränare och förbundskapten Ola Persson har goda förhoppningar om en helhjärtad och glädjefylld insats av sin trupp. Foto: Morgan Grip

Prenumerera på min YouTubekanal

Morgan Grip – I kameralinsen med Härjedalen som utgångspunkt. Det är självklart helt gratis!