Sykes behöver nyanställa – lockar med distansarbete och Cypern

Foto: Morgan Grip

Dela det här!Kundtjänstföretaget Sykes i Sveg behöver rekrytera 70 personer till 31 maj. Med det nya tillägget av en distansoberoende lösning och Arbetsförmedlingens hjälp säkrar företaget en kvalitativ rekrytering.

Sykes söker både tillsvidarepersonal och sommarjobbare. Personerna måste ha goda kunskaper svenska och engelska eftersom arbetet innebär att tala i telefon.

Tillsammans med Härjedalens kommun planerar Arbetsförmedlingen och Sykes olika insatser för att marknadsföra de nya jobben. Bland annat via information till säsongspersonal att stanna kvar i området mellan säsongerna. Information om sommarjobb riktas även direkt till gymnasieelever och högskolestuderande. Vidare planeras en informationsturné för att sprida informationen om det stora rekryteringsbehovet till Sveg.

– Vi behöver nå ut till fler än dem som vi har inskrivna hos oss, säger Bengt Proos, arbetsförmedlare på Arbetsförmedlingen i Sveg.

Det är inte absolut nödvändigt att bo i eller i närheten av Sveg för att kunna jobba på Sykes. Med hjälp av en distansoberoende lösning är det möjligt att jobba hemifrån så långt som 20 mil från Sveg. Under förutsättning att man har fiber.

– Den nya möjligheten att jobba hemifrån hoppas vi ska underlätta att hitta personer att anställa. Nu kan man få jobb och ändå kunna bo kvar på sin hemort. Vår primära målsättning är dock i första hand att hitta personal som vill jobba på centret i Sveg men att work@home blir ett komplement till den verksamhet som i dag bedrivs från Sveg. Som ytterligare ett plus kan vi erbjuda personal som varit anställda i minimum tre månader möjligheten att arbeta i sex månader från vårt nyöppnade center på Cypern, säger Mathias Andersson, personalchef på Sykes.

SE MER AV HÄRJEDALEN på Hela Härjedalens Youtubekanal!

 

Dela det här!

Morgan Grip

morgan@sveg.se

Latest posts by Morgan Grip (see all)