Sykes Nordenchef Robert Kalin: ”Väljer man att flytta flygplatsen, kommer Sykes med all sannolikhet att försvinna från Sveg på sikt”

– För oss fungerar det inte utan en flygplats i Sveg. Om kommunen väljer att satsa på en annan flygplats någon annanstans då vet man också vad man väljer bort, det skall man vara medveten om att Sykes då försvinner på sikt, säger Robert Kalin. Foto: Morgan Grip

Dela det här!

Diskussionerna om en flytt av flygplatsen från Sveg till Hedlanda har pågått under flera år och har nu återigen blossat upp. Ett av de företag som är beroende av en god infrastruktur med en flygplats i Sveg för att finnas kvar med sin verksamhet i Sveg är Sykes med 230 anställda.

– Flygplatsen var en av de anledningar som gjorde att vi valde att etablera oss här i Sveg. Väljer man att flytta flygplatsen, kommer Sykes med all sannolikhet att försvinna från Sveg på sikt, då kommer vi att omlokalisera oss till annan ort, säger Robert Kalin, företagets Nordenchef och VP Norra Europa & Cypern.

– För oss fungerar det inte utan en flygplats i Sveg. Om kommunen väljer att satsa på en annan flygplats någon annanstans då vet man också vad man väljer bort, det skall man vara medveten om att Sykes då försvinner på sikt, säger Kalin.

Sykes ger idag ett stort nettobidrag till kommunens skatteintäkter med cirka 230 heltidsanställda samt ytterligare positiva kringeffekter i det lokala samhället.

Dela det här!