Foto av författare

Jessica Grip

En väl genomförd sista hemmamatch för säsongen av Svegs fotbollsdamer. Foto: Morgan Grip
Svegs fotbollsdamer tog emot Krokom/Dvärsätt IF 2 i säsongens sista hemmamatch, en match som man hade behövt vinna för att säkra en serieseger.
Sveg tar ledningen i första halvlek genom en hörna av Stina Östman som Emma Jakobsson lyckas få in i mål efter en lite tilltrasslad situation. Man går till halvleksvila efter en fint spelad första halvlek med en 1-0 ledning. I andra kommer K/D tillbaka och tar tag i taktpinnen och gör två mål. Sveg kan dock kvittera i 88:e minuten på ytterligare en hörna av Stina Östman som Emma Jakobsson sätter i mål och slutställningen blir 2-2.

Nu behöver Sveg hjälp av Krokom/Dvärsätt att ta hem en serieseger. Vinner K/D över Myssjö/Oviken i den sista matchen för säsongen är Sveg förbi och vinner serien, under förutsättning att man vinner sin egen match mot Orrviken/Frösö 2.
Just nu ligger Sveg och Myssjö/Oviken på samma poäng, men Myssjö/Oviken har en bättre målskillnad.

Så här säger tränare Åke Larsson om dagens match.

– Jag tycker att vi är riktigt nära en seger, men det är ett bra lag vi möter och vi måste vara nöjda med vår insats med tanke på de förutsättningar vi har, förklarar Åke.

Sveg har haft en tung höstsäsong med skador och sjukdomar och man har fått ta hjälp av både veteraner och ungdomar.

– I dagens match fick vi hjälp av veteranen Jana Solsten, vilket vi är mycket tacksamma över, säger han. Vi lyfter även upp några yngre tjejer, bl.a. Elin Busk, född 01, som går in och gör en riktigt bra insats.

Nu hoppas vi att det håller ända fram för fotbollsdamerna och att bollarna går deras väg i de avgörande matcherna.

– Det hade helt klart känts bättre om vi hade haft det hela i våra egna händer, avslutar Åke.