Team Sideburn Däck segrade i andra upplagan av Le Mans

Segrande lag i Le Mans 2017 på ett soligt Solberga i Lillhärdal, Team Sideburn Däck från Team Walles. Foto: Privat

Dela det här!

För andra året i rad kördes förra helgen skotertävlingen Le Mans i Lillhärdal med Lillhärdals SSK som arrangör. I strålande solsken över Solberga avgjordes tävlingen som går ut på att man som lag turas om att köra på samma skoter under tre timmar. Det lag som hunnit med flest varv under den tiden vinner.

Segrade i årets tävling gjorde Team Sideburn Däck från Team Walles med de gamla skotercrossåkarna Morgan Ohlsson, Bosse Backman, Magnus Liljedahl, Jörgen Backman och sist men inte minst utan snarare längst, flerfaldige svenske mästaren från Team Walles, Johan Eriksson. Även Jörgen Backman har tidigare funnits i toppen av svensk snöskotercross med bland annat en svensk mästartitel.

Tillsammans skrapade de ihop 153 varv och en god marginal ner till tvåan Team Buan Racing som slutade på 124.

Efter hård kamp från start och ända fram tills det återstod 40 minuter av tävlingen, ledde Team Buan Racing från Åkersjön med ungefär 200 meter och spänningen var på topp. Dessvärre körde Team Buan sönder drivhjulen och fick lämna över täten till Team Sideburn, som vid det laget hade skaffat sig en rätt stor lucka ner till tredjeplats och kunde ta det lugnt resten av tävlingen.

– Vi hade förmodligen den svagaste motorn av alla tävlande och dessutom ingen fungerande broms, men det gick vägen ändå, säger Morgan Ohlsson i det segrande laget.

Banan blev under tävlingens gång väldigt gropig och träningsvärken hos många av de tävlande gjorde sig påmind flera dagar efteråt. Trots det hälsar Team Sideburn Däck att de gärna kommer tillbaka igen nästa år för att försvara sin seger.

– Det här var en väldigt rolig tillställning där allt löpte på smidigt tack vare duktiga arrangörer och funktionärer, säger Morgan Ohlsson.

Med i tävlingen fanns även tjejlaget Pegutts Pinglor från Åkersjön som hade känning på andraplatsen. Tyvärr körde de av styrstången med tio minuter kvar och nådde inte ända fram, utan fick se sig besegrade av Vikarpökan från Hedevikens SSK som hann köra ett varv mer än tjejerna.

Resultat Le Mans 2017

Team Sideburn Däck – Team Walles, 153 varv
Team Buan Racing – Åkersjön, 124 varv
Vikarpökan – Hedevikens SSK, 123 varv
Pegutts Pinglor – Åkersjön, 122 varv
Björnligan – Björnidet, 105 varv
Team Nordic Racing – Hede/Lillhärdal, 103 varv

Dela det här!