Thomas Hedengran utsedd till bästa skådespelare vid skräckfilmsfestival i Hollywood

Dela det här!

Förra veckan hölls Amerikas största och äldsta skräckfilmsfestival i Hollywood. Under Screamfest, som festivalen heter, delas priser ut för årets bästa filmer, filmskapare, skådespelare, manus och musik. Ett utomordentligt fint tillfälle för både filmskapare och skådespelare att visa upp sig på.

I den svenska skräckfilmen Draug, som hade världspremiär i samband med festivalen, hittar vi Thomas Hedengran i en av huvudrollerna. En roll han charmade juryn med, eller kanske skrämde är en mer passande beskrivning i sammanhanget. Hur som helst gjorde han det riktigt ordentligt och tog hem priset som bästa skådespelare.

Jag är så himla stolt och glad. Hela filmen är stort teamwork, säger Thomas Hedengran.

Filmen är skapad av paret Klas Persson och Karin Engman och utspelar sig i 1100-talets Sverige. En missionär saknas i de djupa skogarna i de norra delarna av landet. En ung kvinna deltar i sökandet efter honom men vad man hittar djupt inne i skogen är något helt annat. Något mörkt, något gammalt, något ont.

– Jag hoppas på att filmen kan få rejält med luft under vingarna, det är Karin och Klas värda med tanke på allt jobb de har gjort, säger Hedengran.

Förutom Hedengrans utmärkelse för bästa skådespelare fick Klas Persson pris för bästa filmmusik.

Trailer från filmen Draug ser ni här ovan.

Dela det här!